Nasıl Yapılır ?

Dolma yapılması planlanan günün öncesinde pirinç, geceden bir tatlı kaşığı tuz ve ılık su ile ıslatılır. Ertesi gün pirinçler iyice yıkanır ve süzülür.

Bir kabın içerisine pirinç, rendelenmiş soğan ve havuç, ince ince kıyılmış taze soğan, çok ufak küp küp doğranmış domates, ince ince kıyılmış nane, maydonoz ve dereotu, 1 tatlı kaşığı şeker, yarım limon suyu, 1 fincan zeytinyağı karıştırılır. Dolmanın iç malzemesi bir kenara konulur.

 

Kabak çiçekleri sabah erken saatlerde çiçeği açıkken toplanır. Ya da hazır alınır. Çiçek kapanmasın diye soğuk suyla tek tek yıkanır ve iç içe koyulur. Eğer kapanırlarsa doldurulurken yırtılabilir. Dikkat edilmesi geren en önemli nokta, çiçeklerin yırtılmamasıdır. Çiçekler doldurulup tencereye dizilir. Üzerine dolmaları geçmeyecek kadar su, bir tutam tuz ve şeker serpilerek  ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirilerek hafif ateşte pişirilir.

Kısık Ateşte,  40 dk.

 

Biraz limon suyu dökülerek soğuk olarak servis edilir.

Kabak Çiçeği Dolması

Saglıklı Yasam için; Zeytin ve Zeytinyagı

Malzemeler

 

Dolmalara yetecek prinç

2 adet Domates

2 adet büyük boy kuru soğan

Nane, maydonoz, dereotu

1 fincan  (Özgün Zeytinyağı)

1 /2 Limon Suyu

Kabak Çiçeği

Taze Soğan 1 sap