Nasıl Yapılır ?

Kıyma derin bir kaba alınır. Ekmek ıslatılarak fazla süzdürmeden ilave edilir. Rendelenmiş soğan, kekik, karabiber ve tuz eklenerek iyice yoğurulur. Normal köfte harcından oldukça cıvık bir harç elde edilir. Bir tepsiye bolca un serpilir. Köfteler elle hafif şekillendirilip, una bulanır. Una buladıktan sonra da elle düzeltilerek tavaya atılıp orta ateşte kızartılır.

Zeytinyağlı Ada Köfte

Saglıklı Yasam için; Zeytin ve Zeytinyagı

Malzemeler

 

Yarım kilo köftelik kıyma

1 adet bayat ekmek (standart boy)

2 adet büyük boy kuru soğan

1 yemek kaşığı kekik (varsa taze kekik)

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için Özgün Zeytinyağı

Bir miktar un