Zeytinyağlı Patlican Kabak Pabucaki

Patlıcan ve Kabak Papucaki Nasıl Yapılır?

 

Zeytinyağında sarımsak ve soğanları toz şekeri de ekleyerek karamelize olana kadar orta harlı ateşte yakmadan kavurun. Daha sonra pişen harcı ocaktan alın ve soğutun.

Soğumuş olan harca, kabak ve patlıcan hariç diğer tüm malzemeyi ekleyip karıştırın patlıcanları ortadan ikiye bölün ve fritözde rengini acık sarı olacak sekilde kızartıp havlu kâğıda alın.

 Kızarmış olan patlıcanların içini kaşıkla içine çökertin ve içine hazırlamış olduğunuz harcı koyun.

 Kabakları ortadan boyuna ikiye bölün. Tuzlu kaynar suda 2 dakika haşlayın ve sudan cıkartıp sogutun.. orta cekirdekli kısmını kasıkla cıkartıp kayık sekli verin. Kalan iç harca dereotunu doğrayıp karıştırın. Kabakların içine doldurun.

 Servis edileceği zaman içi doldurulmuş kabak ve patlıcanları, önceden 250 derecede ısıtılmış fırında 5-7 dakika veya salamandranın en alt gözünde 4- 5 dakika yakmadan kızartıp peynirin erimesine ve içinin sıcak olmasına dikkat ederek servis ediniz.

Saglıklı Yasam için; Zeytin ve Zeytinyagı

Malzemeler

 

1 fincan zeytinyağı

2 diş ezilmiş sarımsak

1 adet büyüklerinden kuru soğan. (İnce julyen dilimlenmiş)

2 adet domates (İnce julyen dilimlenmiş)

1 çk toz seker

Tuz

1/2 demet kıyılmış Maydanoz

1 bardak dolusu rende eski kaşar peyniri

1kibrit kutusu boyu lor peyniri (ufalanmış)

1 kibrit kutusu boyu beyaz peynir (ufalanmış)

Yarım bardak rende taze kaşar peyniri

2 yumurta

1 yk un

1 yumurta sarısı

2 adet kemer patlıcan

2 adet yeşil taze sakız kabak

10 dal dereotu

Kızartmalık yağ